Asperge risotto met verse morieljes

Aspergerisotto met verse morieljes


Voor 4 personen

 

Ingrediënten

200 risottorijst
8 asperges
1 eetlepels gehakte sjalot
8 morieljes (vervanging zijn bundelzwammetjes)
½ teen gehakte knoflook
50 gram doperwten
½ deciliter witte wijn
200 gram jumbo garnalen
1 deciliter jus de morille of jus de cepes
1 eetlepel gehakte bieslook
6 deciliter fond blanc of groentenbouillon
zout en peper
50 gram mascarpone
winterpostelein

 

Bereiding

Schil de asperges en snijd er de koppen af, het overige gedeelte van de asperges snij je in kleine stukjes.

Kook de koppen net gaar in ruim water met wat zout en snufje suiker.

Doe hetzelfde met de stukjes asperges en laat deze snel afkoelen.

Snijd de morieljes in vieren en verwijder eventueel het aanwezige zand.

Blancheer de doperwten en spoel ze koud.

Halveer de garnalen en hak de bieslook.

 

Fruit de gehakte sjalot en de knoflook aan in weinig olie op laag vuur zonder te kleuren.

Voeg er de risottorijst aan toe en laat dit even glazig worden.

Blus de pan af met de witte wijn, jus de morille en breng tegen de kook aan. Zet het vuur half en al roerende de rijst garen en steeds een beetje fond blanc toevoegen.

Als de rijst na 15-20 minuten voldoende gaar is, roeren we er de mascarpone door en vervolgens de asperges, doperwten, garnalen en morieljes.

 

Breng de risotto verder op smaak en serveer deze in voorverwarmde diepe bordden en garneer met de asperge koppen en de winterpostelein of fijne veldsla

 

Wijntip: Pinot Blanc van Sipp Mack

Top