Braziliaanse rundvleesstoofpot

Braziliaanse rundvleesstoofpot

Receptuur voor 4 personen:

Braziliaanse Runvleesstoofpot

 

Kruidige en licht pittige stoofschotel van rundvlees met tomaten, uien en knoflook.
De geuren en smaken van Zuid-Amerika in je eigen keuken!

 

 

 


Ingrediënten:

  • 750 gr runderstooflappen, in blokken gesneden
  • 4 el Picadillo-kruidenmix (Jonnie Boer, Euroma)
  • 50 gr boter + 2 el olijfolie
  • 4 grote uien, in halve ringen
  • 6 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 jalapenopeper (of een rode als je die niet kunt krijgen), in plakjes
  • 500 gr trostomaten, in stukken gesneden (eventueel ontveld)
  • 7 dl runderbouillon, van 2 blokjes
  • fijngesneden peterselie

Voorbereiding:
Meng het vlees goed met de kruidenmix door en laat een uurtje intrekken op een niet te koele plaats.

Bereidingswijze:
Verwam de boter en de olie en bak het vlees op niet te hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien, knoflook, peper en tomaten toe en bak een paar minuten mee. Blus het af met de bouillon en laat op rustig vuur zo’n 2,5 uur stoven onder af en toe een keer omroeren. Proef dan of het vlees botergaar is en je het voldoende op smaak vind en meng er de peterselie door.

Serveertips:
Lekker met rijst (of friet) en een gegrilde maiskolf met salade.3

In uw glas:
Grand Red Mas Baux 2015

Bon Appreveche!!

Top