December 2014: Fazant met zuurkool

De maand december staat in het teken van intens genieten en uitpakken met iets feestelijks!

Fazant met zuurkool

Voor 4 personen:
Ingrediënten
1 fazanthaan in delen (of 4 grote fazantfilets)
Paprikapoeder
Peper
Zout
100 gram boter
50 gram rookspek in dobbelsteentjes
500 gram gewelde zuurkool
1 dl Riesling
½ blik ananasstukjes
200 gram gewelde pruimen
100 gram gewelde abrikozen

Fazant-met-zuurkoolBereidingswijze

Bestrooi de fazant met paprikapoeder, peper en zout. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de delen van de fazant rondom bruin.

Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant gedurende ongeveer 60 minuten. Keer de fazant regelmatig om en voeg eventueel wat water toe bij het braden.
Bak de spekblokjes uit in een diepe pan en voeg hieraan de uitgelekte zuurkool, de wijn en de inhoud van het blik ananas toe en sluit de pan.

Stoof dit gedurende ongeveer 30 minuten. Voeg daarna de pruimen, abrikozen en fazantdelen toe (bovenop leggen) en stoof deze nog 10 minuten mee. Serveer de fazant op het bedje van zuurkool en eventueel met wat gebakken aardappelschijfjes.

Daar schenken we de volgende wijn bij:
Von der Leyen, Riesling Pinot Blanc
Proof vd maand_dec 2014_von-der-leyen-riesling-pinot-blanc

Kleur

Lichtgeel met blanke rand

Smaaktype
Fris- droog

Neus
Licht geurig

Mondgevoel
Een prachtige droge wijn, die het knisperfrisse fruit en de minerale tonen van riesling combineert met het romige en mondvullende van Pinot Blanc.

Druivenrassen
Riesling en Pinot blanc

Vinificatie
De vergisting vindt plaats bij lage temperatuur zodat de mooie aroma’s goed bewaard blijven.

Wijnhuis
In het hart van de Mittelmosel, vlakbij Wehlen besloten eind jaren ’50 een aantal wijnfamilies intensief te gaan samenwerken. Meer bedrijven in de omgeving zagen de voordelen van aansluiting bij deze organisatie en een decennium later was de Winzergenossenschaft Mittelmosel uitgegroeid tot een enorm sterk orgaan dat zich het maken van kwalitatief betere wijnen als doel bleef stellen. Onder het label Von der Leyen worden uitstekende wijnen gepresenteerd van druiven uit het gebied Mosel-Saar-Ruwer zelf, maar inmiddels ook uit nabije gebieden als Rheinhessen: het grootste van de dertien Duitse wijngebieden.

Serveren
6-7 °C

Bestellen?
Deze wijn is bij Wine2Proof te koop voor € 6,99  per fles (inclusief btw, exclusief eventuele verzendkosten).
Wijn per doos: € 6,50 per fles (6 flessen).
Vul voor voor meer informatie over het bestellen en de levering het contactformulier in.

Top