Wine2Proof wil wijn voor iedereen toegankelijk maken. Zowel de ‘beginnende wijnproever’ als de ‘ervaren wijndrinker’ heeft daardoor een gezellige en smakelijke avond tijdens onze proeverijen. Hoe dat komt?

Wij weten dat er maar één ding telt bij het drinken van wijn: Hij moet ‘lekker’ zijn! Maar wat is ‘lekker’? Tijdens onze proeverijen ervaart u dat de smaken van wijnen en gerechtjes elkaar kunnen versterken of afstoten. Ook hebben we het over het beschrijven van wijnsmaken in duidelijke termen maar… We gaan u géén ‘les geven’ over het proeven van wijn. Liever laten we u zelf, in een ontspannen sfeer ontdekken hoe mooi en lekker wijn kan zijn!

Marja van den Eijnden

Wijn-ondernemer en adviseur

De kiem voor het ontwikkelen van een passie voor wijnproeven en het genieten van wijn-spijs is gelegd in mijn eerste verre reis, als net afgestudeerde twintiger, naar Nieuw-Zeeland. Daar op het Noordereiland heb ik ‘Vineyard Villagrad’ van mijn familie leren kennen. Mijn eerste echte lessen in het werken in de wijngaard, het maken van wijn en het proeven waren een feit!

Hierna ben ik me als wijnproever en consument gaan ontwikkelen, zoals menig hobbyist en liefhebber: Gewoon door veel wijnen te (leren) drinken en zelf wijnregio’s en producenten af te struinen tijdens vakanties.
In de behoefte naar meer kennis en verdieping ben ik wijncursussen gaan volgen voor onder andere het Wijnbrevet (SWEN-2) en verdieping in Wijn-Spijs (Academie voor Gastronomie, CIGE-3). Op dit moment volg ik de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie.

Steeds vaker kwamen vragen binnen als:
“Kun je niet eens een proeverij doen bij ons thuis?”
“Welke wijn zou je adviseren bij het Kerstdiner?”
“Wat voor gerechtje is het lekkerste bij..?”
Tijd dus om de stap om van een hobby naar mijn eigen onderneming te zetten: Wine2Proof.

Met Wine2Proof grijp ik de kans om mijn eerdere werkervaring als docent en onderwijsadviseur te verbinden met mijn passie voor wijn. Tussen de wijnwereld en onderwijs zijn vele parallellen te vinden:
Voor mijn workshops ben ik steeds op zoek naar nieuwe werkvormen, proefmaterialen en locaties. Alles om mijn uitgangspunt kracht bij te zetten: Wijnproeven is interactie:
Interactie tussen wijn en mens en de interactie tussen wijn en spijs.

Ervaar zelf eens hoe ik dit uitgangspunt omzet in gezellige, leerzame en smakelijke Wine2Proof-belevenissen?