D.O. Somontano, Spanje

Wijnbeschrijving
50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon

De oude wijnranken liggen aan de voet van de Pyreneeën. De opbrengst is laag (ca. 2 kg. per rank) maar hierdoor beschikt de druif over een hoog concentraat. Dit zorgt voor een zeer mineraalrijke Reserva.
De Cabernet en Merlot worden, los van elkaar, gedurende minimaal 15 maanden, gerijpt in Frans (medium toast) eiken vaten.
Aan deze bereiding wordt geen sulfiet toegevoegd.

Kleur/geur/smaakprofiel
Goede intense kersenrode kleur. Een complexe neus. Het meest opmerkelijk is de aanzienlijke hoeveelheid fruit (rood fruit) en de aroma´s die ontstaan zijn doordat de wijn in Frans eiken vaten heeft liggen rijpen (geroosterde en kruidige tonen).
In de mond is de wijn gulzig, goed gestructureerd, met een mooi evenwicht tussen fruit en hout.
De afdronk is zacht, mond vullend en lang.

Gastronomie
Serveertemperatuur 18 ºC.

Heerlijk bij:
– Rood vlees
– Gebakken tonijn
– Gevogelte
– Gestoofde gerechten
– Kaasplateau