D.O. Somontano, Spanje

Wijnbeschrijving
100% Cabernet sauvignon

De oogst vindt plaats in de nacht. De steeltjes worden van de druiven verwijderd en gemacereerd gedurende 9 uur op een temperatuur van 3 ºC. Na maceratie wordt het sap onttrokken en vervolgens op lage temperatuur gefermenteerd. Na de gisting wordt de wijn gedecanteerd en koud gestabiliseerd om vervolgens te worden gebotteld. Aan deze ambachtelijke rosé worden verder geen suikers en sulfieten toegevoegd.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is aardbei roze met een licht rode glans. De wijn heeft een expressief aroma met een fijne intensiteit. De geur doet denken aan net gebakken brood, waarin tonen van rijp fruit (voornamelijk aardbei) overheersen. De smaak is breed, zeer fruitig en fris. De afdronk is licht en aangenaam.

Gastronomie
Serveertemperatuur 6-8ºC.

Heerlijk bij:
– Mooie aperitief wijn
– Past bij verschillende tapas
– Salades met daarin geroosterde amandelen en aardbei
– Oosterse gerechten
– Licht gegrilde kip van de BBQ