Wine2Proof selecteert haar wijnhuizen heel nauwkeurig. Wijnen die gepresenteerd worden tijdens onze workshops en proeverijen hebben allemaal een ‘verhaal’. 

Regelmatig bezoeken wij onze wijnmakers ook zelf. Door de goede relaties die we daardoor hebben opgebouwd kunnen wij u garanderen dat onze wijnen echt met passie, vakmanschap en respect voor de natuur zijn gemaakt.

Overal ter wereld worden (steeds betere) wijnen gemaakt. Klik voor meer informatie op een gebied / regio op de kaart voor meer informatie:

De (hele) wijnwereld

De Europese wijnwereld

De familie Meler is al eeuwenlang betrokken in de landbouw. De verschillende generaties binnen deze familie zijn opgegroeid tussen de graan boerderijen, amandelbomen en wijngaarden. De wijngaard van familie Meler ligt in D.O. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën.
Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar dergelijk uitstekende condities samen komen als dat ze hier doen. In de Pyreneeën, heerst een klimaat van koude winters en extreem hoge temperaturen in de zomer. Deze zijn ideaal voor de productie van bijzondere bergwijnen. De wijnen zijn mineraalrijk en hebben intense smaken met een heerlijke frisheid.

Het idee is om de ambachtelijke familietraditie, de moderne technieken in combinatie met de zorg voor het land samen te integreren in deze wijnen. Het resultaat is een groot aantal uitzonderlijke wijnen, die op traditionele wijze gemaakt zijn zonder toevoeging van sulfieten, suikers, etc. Het is een project van drie zussen, drie jonge vrouwen, drie passies met één duidelijk doel:

‘Druiven omvormen tot unieke en exclusieve wijnen met karakter’.

De drie zussen staan afgebeeld op de etiketten van de jonge Meler lijn (zie hieronder). Ana Meler is de jongste van de drie en een getalenteerde wijnmaakster, ze maakt onderscheidende wijnen die in sommige gevallen afwijken van de traditionele typen.

In ons assortiment:
Meler Chardonnay 2017
Meler Rosado 2015
Meler Syrah 2016
Muaa de Meler 2015
Meler Reserva 2010

De wijnmakers: Maria Meler, Isabel Meler Subias en Ana Meler.

 

 

In het dorpje Brugairolles, op 25 km zuidwest van Carcassonne (Languedoc), ligt Domaine Gayda. Hier hebben de Engelsman Tim Ford, de Zuidafrikanen Anthony Record en Marc Kent (eigenaar van top wijnbedrijf Boekenhoutskloof uit Zuid-Afrika) en de jonge Franse wijnmaker Vincent Chansault de handen ineen geslagen om de enorme potentie van dit wijngebied te ‘vangen’ in hun wijnflessen.

Vincent komt uit de Loire en heeft een aantal jaar gewerkt bij het befaamde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof. Hier heeft hij van Mark Kent (naast wijnmaker van Boekenhoutskloof ook consulent van Gayda) geleerd dat je de mooiste wijnen kunt maken als je één bent met de natuur.

Naast de druiven van de eigen Gayda wijngaarden uit de kleine appellatie Malepère (grenzend aan Limoux) en Minervois-La Livinière (in totaal 19 hectare groot) wordt met geselecteerde druiven van andere, kleine producenten uit de regio gewerkt. Die producenten verbouwen druiven volgens dezelfde Gayda visie en zijn in het bezit van percelen waar, dankzij het terroir, de druiven hun meest typische expressie geven. Een bijzonder detail is dat de druiven van alle wijngaarden, dus ook die van de andere producenten, door een eigen team van plukkers worden geoogst. De selectie begint zo al in de wijngaarden!

In de vinificatieruimte gebruikt men de meest moderne apparatuur en op elk detail gelet om het maximale uit elke druif en terroir te halen. De wijnen zijn van grote klasse en inmiddels is Gayda het meest onderscheiden domein van de Languedoc:
Pure, zuiver smakende wijnen met prachtig fruit en een indrukwekkende typiciteit.
En…alles 100% biologisch!

Een prachtig familiebedrijf in De Marken dat al vijf generaties door de Guerrieri’s gerund wordt.
Luca en zijn zoon Alberto Guerrierivoeren met overtuiging een gemengd organisch landbouwbedrijf waarin naast wijn (99 ha), ook graan (voor pasta) & olijfolie worden geproduceerd op ruim 200 hectare grond.


Hoewel het domein niet gecertificeerd biologisch is, wordt er wel op duurzame en natuurlijke wijze gewerkt. Het gehele domein draait op zonne-energie, er wordt uitsluitend met natuurlijke gisten gewerkt en het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum beperkt. Pure en eerlijke wijnen dus!

Guerrieri ontving dan ook een vermelding in de eerste editie van de Italiaanse ‘Slow Wine’ gids. De Azienda ligt bij de rivier Metauro, op de berghellingen van Colline Pesaresi op een hoogte van 200 meter.

Champagnehuis Gobillard & Fils is eigenaar van ongeveer 25 hectare wijngaarden, die voornamelijk in de Premier Cru van Hautvillers liggen. Deze plaats, op slechts 5km van Epernay, ligt midden in de wijngaarden en is gekend om zijn abdij waar de grote keldermeester, Dom Pérignon, rond 1681 de eerste Champagneparels deed fonkelen. Passie, dynamiek en bekwaamheid typeren deze familieonderneming in volle bloei.

Dit wijnhuis is gesticht door Antonio Bennati. Eind 19e eeuw startte hij met het produceren en verkopen van wijn vlakbij de stad Soave (Verona). Antonio kreeg destijds de bijnaam ‘Toni Recioto’, afgeleid van de zoete, volle Amarone wijn uit Verona, die toen net was ontdekt.

In 1920 registreerde zijn zoon, Annibale Bennati, het wijnbedrijf officieel onder de naam ‘Cantine Bennati’. Het aantal hectares wijngaard ten noorden van Cazzano werd toen uitgebreid. Uit dit gebied, ‘Cornalè’, worden door Benatti nog steeds wijnen geproduceerd.  Na de Tweede Wereldoorlog en met het intreden van zonen Ezio en Aldo, is het arsenaal aan typische Verona wijnvariëteiten nog verder uitgebreid.

De familie Bennati is een grote wijnproducent in de regio rond Verona. Er worden verschillende series wijnen op de markt gebracht, zoals I Gadi en de Soraighe-serie.  De specialiteit bij de wijnen onder het label Soraighe zijn de wijnen uit de DOC Valpolicella, zoals Valpolicella, Ripasso en Amarone.
Omdat het heel verleidelijk is om een klein beetje af te wijken van de gebaande paden worden de druiven van Valpolicella gecombineerd met druiven van buiten die streek. Het resultaat hiervan is de heerlijke rode wijn met de naam Ireos.

De familie Di Giovanna beheert al vijf generaties organische (biologische) wijngaarden in west-Sicilië, net buiten het plaatsje Sambuca di Sicilia. De broers Klaus & Gunther beheren de 56 hectaren familiewijngaard en de wijnmakerij waar de wijnen met de hand gemaakt en gebotteld worden.

Wijnen worden hier uitsluitend van eigen teelt geproduceerd en dat garandeert kwaliteit: Alle wijngaarden zijn namelijk gecertificeerd organisch door de Suolo e Salute SRL.

Twee nieuwe sterren aan het firmament van de Languedoc! Overtuigd van het buitengewone potentieel van de regio Languedoc-Roussillon, richten Laurent Calmel (oenoloog) en Jerome Joseph (vinoloog) hun wijnhuis Calmel & Joseph in 1995 op. Het ligt centraal in de wijngaarden van de Languedoc gelegen en is een micro-négoce bedrijfje zonder één vierkante meter wijngaard!

Ze kennen als geen ander de beste terroirs in de Languedoc zoals Faugères en Saint-Chinian. Ze bezitten een aantal kleine percelen in de Languedoc-Roussillon. De druiven worden hier met de hand geplukt en de wijnen worden biologisch geproduceerd.

Met 30 jaar ervaring, nauwkeurige kwaliteitscontroles en aandacht voor goede druiven en vinificatie produceert de familie Wegleitner krachtige rode wijnen en fruitige witte wijnen.
Op dit moment staat de nieuwe generatie aan het roer. Zoon John zorgt sinds 1997 voor de wijnproductie en staat sinds de zomer van 2011 alleen aan het hoofd van het wijnbedrijf.

Het Weingut heeft al vele successen behaald met rode en zoete wijnen.  De belangrijkste focus is de Grüner Veltliner, Zweigelt en Blaufränkisch. De overige wijnen worden verkocht als landwijnen of als hoge kwaliteit Eiswein. 
Het grootste deel van de productie bestaat uit natuurlijke zoete (botrytis)wijnen. In 2000 was de (inter-)nationale doorbraak met de ‘Chardonnay Trockenbeerenauslese 1998’ als de nationale winnaar in zoete wijnen in Burgenland. Deze wijn werd ook bekroond met de met een gouden medaille op de ‘Vinalies International 2001’ in Parijs.
De rode wijnen van de Zweigelt-druif kunnen worden vergeleken met de besten in de wereld!

Deze speciale wijncoöperatie bestaat uit een kleine 40 leden. Deze wijnboeren cultiveren 180 hectare wijngaarden gelegen rondom de hellingen van de Cévennes, op de grens van de Zuid-Rhône en Languedoc.
De Cave is gelegen in Saint-Hippolyte-du-Fort. De wijngaarden liggen in een straal van 10 kilometer rondom deze plaats: Van Conqueyrac in het oosten tot Moules et Baucels of Montoulieu (Hérault) in het Westen. En van Sumène in het noorden tot Monoblet Pompignan verder naar het zuiden.

Het grootste deel van de wijngaarden is men vanaf 2009 aan het omzetten naar biologische teelt. De eerste lichting biologische wijnen, zoals de Cigalois rood, rosé en wit, is sinds een paar jaar op de markt. Met het oogstjaar 2014 is deze biologische lijn uitgebreid met nieuwe wijnen: #3 Sauvignon, #5 Viognier, #7 Rosé Cinsault-Grenache, #9 Merlot-Grenache, #11 Cabernet Sauvignon-Syrah.

Al sinds 1912 is ‘Le Tariquet’ het familiebedrijf van de familie Grassa. Eerst gerund door Hèlène en Pierre Grassa maar in 1972 namen dochter Maïté en zoon Yves het roer over. In die tijd produceerde het bedrijf alleen nog Armagnac. Voor Yves Grassa was dat niet genoeg: Hij wilde ook mooie wijnen gaan maken.

De eerste oogst met de bedoeling wijn te maken was 1981. De prijzen en lovende beoordelingen kwamen al in 1982! Daarna ging het steeds beter en Yves werd in 1987 op de London Wine Trade Fair uitgeroepen tot ‘winemaker of the year’. Sindsdien ging het hard:  Inmiddels is Tariquet een grote producent en het domein omvat ongeveer 1000 hectare aan eigen en gepachte wijngaarden. Op het domaine wordt ambachtelijk werken gecombineerd met moderne, high-tech wijnproductietechnieken.

Deze wijncoöperatie heeft wijngaarden in de mooiste wijngebieden van de Langhe, in het hart van Piemonte in Italië. De coöperatie is gelegen in een vallei tussen Alba en Barolo. Dit wijnhuis is in 1958 opgericht in samenwerking met andere wijnhuizen.


De Terre del Barolo-wijnen vormen een eigen ‘productielijn’ binnen de coöperatie. De ongeveer 650 hectare die de coöperatie bezit  zijn verdeeld over de dorpen van Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d‘Alba, Diano d‘Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi en Castiglione Falletto.


In totaal produceert de coöperatie ongeveer 5.500 ton druiven wat ongeveer 38.000 hectoliter wijn en 5 miljoen flessen oplevert!


Naast de beroemde Barolo en Barbaresco maakt Terre del Barolo wijnen met de volgende DOC’s: Nebbiolo d‘Alba, Dolcetto d‘Alba, Dolcetto di Diano d‘Alba en Barbera d‘Alba. Daarnaast, in wat kleinere hoeveelheden, wijnen op basis van druiven als Verduno pelaverga, Freisa, Grignolino, Favorita en Chardonnay. Wijnen die een mooie afspiegeling vormen van wat deze prachtige streek allemaal te bieden heeft.

Val d’Oca is de coöperatie van Prosecco-producenten in Valdobbiadene, het hart van de Prosecco streek. In dit gebied worden de allerbeste Prosecco’s gemaakt. De Prosecco’s van Val d’Oca worden zeer hoog gewaardeerd door de wijnrecensenten zoals de Gambero Rosso en Duemilavini. In totaal leveren ruim 580 wijnboeren hun druiven aan deze coöperatie. Het totale productiegebied beslaat 719 hectare.

De passie voor wijn begint in 1900 bij Piero Zecchino en is doorgegeven van generatie op generatie. Het wijnhuis Zecchini is nu in het bezit van Monica Zecchini en Lorenzo Zampieri en werd volledig geherstructureerd in 1995. Zecchini is een modern wijnbedrijf met moderne en goed ingerichte kelders en de bijbehorende Agriturismo ‘Zecchini  La Costa’. Tradities worden hier in ere gehouden.

Zecchini produceert twee labels: Calandra en L’Etichetta met ieder hun eigen wijnen:
Calandra voor de eerste wijnen die geproduceerd werden en de meer gerijpte wijnen zoals Valpolicella Ripasso, Amarone en Recioto.
L’Etichetta voor de frisse, jongere wijnen zoals Settimino en Valpolicella.

Botter
Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter en is gevestigd op de grens van de regio’s Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië. Dit dynamische bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de zoons van de oprichter, Enzo en en Arnaldo. Zij worden bijgestaan door kleinkinderen Luca, Annalisa en Alessandro Botter.


Botter biedt een breed scala aan wijnen, uit alle belangrijke wijnstreken van Italië. Er wordt nauw samengewerkt met producenten in onder andere Apulia, Molise, Abruzzo en Sicilië, streken die een belangrijke plaats innemen in het assortiment. De focus ligt op het maken van uitstekende en tegelijk zeer betaalbare wijnen. Een strategie met veel succes!


Botter exporteert maar liefst 98% van zijn productie naar 40 landen. Die productie mag er zijn: Jaarlijks verlaten zo’n 52 miljoen flessen de poorten van Botter, waarmee het één van de meest succesvolle Italiaanse wijn-export-bedrijven is.

De Gruppo Coltiva werd in 1975 opgericht door een aantal wijnbouwbedrijven in Italië. Zij realiseerden zich dat men de markt samen beter kon bewerken dan ieder voor zich. Niet alleen op marketinggebied maar ook qua productie en logistiek werken de aangesloten wijnbedrijven samen. Tegenwoordig bestaat de Gruppo Coltiva uit meer dan 1.000 leden en beschikt men over meer dan 11.000 hectare wijngaard in een groot aantal verschillende Italiaanse wijngebieden.

Het Zuid-Afrikaanse Weltevrede is een familiewijngoed in het wijngebied Robertson Valley, dichtbij het stadje Bonnievale.

Het bedrijf ontstond toen Klaas Jonker in 1912 een boerderij kocht en de eerste wijngaarden in het gebied aanplantte. Inmiddels is de 4e generatie Jonker, Philip, actief op het wijngoed. Had de familie Jonker in 1969 nog ‘maar’ 65 hectare wijngaard, tegenwoordig bezit men maar liefst 160 hectare, waaronder de wijndomeinen Muscadel, River’s Edge en Sonop.

Wijnmakerij Jaume Serra is opgericht in 1943 door Don Jaume Serra Güell. In 1984 werd het wijnhuis verplaatst naar Vilanova i la Geltru. In 1997 kocht Don Jose Garcia Carrion de wijnmakerij en startte het project “Vinos de Familia Garcia Carrion”, die de verschillende Spaanse appelaties beheerst (Jumilla, Mancha, Rioja, Ribera del Duero, ect.).


Jaume Serra gebruikt de meest moderne productietechnieken en is omringd door een 125 hectare grote wijngaard met diverse druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo en Chardonnay.


Naast de Cava worden ook stille rode, witte en rosé wijnen gemaakt. Bodegas Jauma Serra ligt in Villanova en is gesitueerd bovenop een heuvel uitkijkend over de Middelandse Zee in de buurt van Barcelona. Officieel gelegen in de DO Cava in Catalonië. De grondsoorten bestaan hier uit kalksteen, klei en zand.

De oorsprong van Gessa voert ons naar het plaatsje Carbonia op Sardinië. In dit stadje houdt  de familie Gessa zich reeds decennia bezig met het op ambachtelijke wijze bereiden van crema di limone.

In deze omgeving ontstond het heerlijke recept dat generatie op generatie werd doorgegeven. Toen een van deze generaties in ons land terecht kwam werd de drank voor het eerst op Nederlandse bodem bereid. Dit bleek een groot succes dat bij enorm aansloeg.

Hoewel de eerste stap richting de Nederlandse markt gemaakt was, duurde het nog enkele jaren om een drank te ontwikkelen die geschikt was voor productie maar de authentieke, hoogwaardige kenmerken van de ambachtelijk bereidde crema di limone behield. Het merk Gessa van L’Oro d’Italia was geboren.