WIJNPROEVERIJEN

 

Beleef wijn anders

Wijn voor iedereen toegankelijk maken. Dat is het doel van onze proeverijen en workshops. Zowel de ‘beginnende wijnproever’ als de ‘ervaren wijndrinker’ heeft daardoor een gezellige en smakelijke beleving tijdens onze proeverijen. Hoe dat komt?

Wij weten dat er maar één ding telt bij het drinken van wijn: Hij moet ‘lekker’ zijn! Maar wat is ‘lekker’? Tijdens onze proeverijen ervaart u de smaak van wijn. En hoe wijn de smaak van gerechtjes kan versterken of afstoten. Ook hebben we het over het beschrijven van wijnsmaken in duidelijke termen maar… We gaan u géén ‘les geven’ over het proeven van wijn. Liever laten we u zelf, in een ontspannen sfeer ontdekken hoe mooi en lekker wijn kan zijn!

De proeverijen en workshops kunnen worden gereserveerd in ons eigen proeflokaal gelegen in de wijnkelder en winkel van Wine2Proof op de Noordkade/Proeffabriek Veghel.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor grotere groepen om op een eigen locatie proeverijen of wijntastings te laten plaatsvinden. Hiervoor gelden afzonderlijke tarieven.
Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken? 

In deze proeverij gaat u, natuurlijk met het glas in de hand, aan de slag met het ontdekken en leren interpreteren van uw eigen (wijn)smaak. 

U denkt samen met anderen na over het gebruik en maakbaarheid van wijn. Intussen proeft u welke smaakprofielen er in wijn te ontdekken zijn en hoe combinaties van wijn-spijs zijn te maken.

  • Wine & Bites proeverij KORT: 
    Een p
    roeverij van 1 uur met 4 wijnen en een aantal kleine hapjes.
    Deze proeverij is geschikt als borrelmoment of ‘intermezzo’ naast andere activiteiten of workshops.

KOSTEN (inclusief btw):

Voor groepen vanaf 8 tot meer personen: € 20,00 per persoon (inclusief btw)
Voor groepen tussen 5 – 7 personen: € 25,00 per persoon
Voor groepen < 5 personen: € 30,00 per persoon

 

 

 

  • Wine & Bites proeverij LANG:
    Een workshop van 2 – 3 uur met 6 wijnen en uitgebreidere hapjes.

KOSTEN (inclusief btw):

Voor groepen vanaf 8 tot meer personen: € 29,95 per persoon 
Voor groepen tussen 5 – 7 personen: € 35,00 per persoon
Voor groepen < 5 personen: € 40,00 per persoon

 


Qua wensen en kosten kan afgestemd worden in meer luxere wijnen en/of hapjes of wijnen uit een specifiek wijnland. Daarnaast houden we rekening met allergieën en zullen we dit van te voren vragen door te geven. 

Voor mensen die wel graag mee willen doen met een wijnproeverij, maar GEEN alcohol mogen nuttigen hebben we een passend Alcoholvrij-wijnarrangement. En kunnen we diverse soorten alcoholvrije wijnen in een proeverij mee laten proeven.

Sommige wijnen zijn de moeite waard om een naast elkaar te proeven. Of als thema te ontdekken.
Wat te denken van een Spaanse wijnproeverij? Of ooit al eens Sherry of Champagne echt naast elkaar eens willen proeven?
Alsof je bij de wijnboer zelf in de kelder zit en van zijn specialisatie mag genieten? Heb je zelf een wijnthema die je wil aanstippen?
We kunnen dit op maat samenstellen en geven u graag een (scherpe) prijs.

Mensen die geen alcohol drinken zijn dankbaar voor een goede alcoholvrije optie om mee te proosten. Maar hoe vergelijkbaar is alcoholvrije wijn met ‘echte’ wijn? Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt? 

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezondere alternatieven en kunnen of willen (tijdelijk) minder tot geen alcohol nuttigen. Ook in de wijnwereld worden door middel van nieuwe technieken steeds betere alcoholvrije wijnen gemaakt. Deze wijnen blijven ook overeind bij mooie gerechten. 

In deze proeverij van 2 uur laten we van verschillende wijnhuizen verschillende soorten alcoholvrije wijnen blind proeven. In combinatie met bijpassende hapjes.

KOSTEN (inclusief btw):

Groepen vanaf 8 personen: € 29,95 per persoon ( 2 uur) / € 20,00 per persoon (1 uur)
Voor groepen tussen 5 – 7 personen: € 35,00 per persoon ( 2 uur) / € 25,00 per persoon (1 uur)
Kleinere groepen in overleg

In een speciale masterclass van 2 ½ uur laten we je kennismaken met de verschillende druiven en stijlen in Champagnes. We gaan specifiek in op de oorsprong van het champagne maken en de invloed van terroir in de Champagnestreek. 

In samenwerking met onze Champagne-importeur DisDonc laten we bijzondere Champagnes proeven van kleine wijnbedrijven en wijnmakers die (bio)dynamisch durven werken. Geen grote bekende namen, maar echt verfijnde terroir-champagnes waar je de zorg en liefde van de wijnmakers(familie) in herkent. En dat in combinatie met een paar verrassende bijpassende hapjes!

KOSTEN:

Groep vanaf 8 personen: € 39,50 per persoon
Kleinere groep in overleg

Port passé? Nou Nee!

In onze winkel verkopen we het hele jaar door Port, in alle soorten en maten. Lekker voor bij het kaasplankje of een zoet dessert. Maar wat dacht je van een lekkere witte Port, koud voor op een zomers terras? Of gekoelde Tawny bij Hollandse Nieuwe?
In deze proeverij nemen we je mee in de herkomst van Portmaken en de verschillende stijlen en mate van rijping van Port.
Ruby vs Tawny. Of Vintage vs 30 Jaar oude Tawny. Vergezeld van passende en verrassende hapjes wordt deze proeverij een smaakvolle proefervaring.

KOSTEN (inclusief btw):

Groep vanaf 8 personen: € 39,50 per persoon
Kleinere groep in overleg

Ontdek Sherry Wijn uit het Spaanse Jerez opnieuw!

In deze Sherry workshop leer je in ongeveer 2 ½ uur de verschillende stijlen Sherry kennen. Hoe worden deze gemaakt? En belangrijker nog; hoe smaken ze? 

Sherry is, eenvoudig gezegd, een wijn die is bedoeld om van te genieten met eten. Of het nu gaat om visgerechten, vleesgerechten, pittige kazen of zoet gebak, Sherry wijnen kunnen het tot een gastronomische ervaring maken. 

Je leert op een heldere manier hoe Sherry wijnen gemaakt worden. Daardoor snap je de verschillen tussen de verschillende Sherry-stijlen(Fino, Oloroso, Amontillado enz.). Je proeft een aantal mooie Sherry’s uit het betere segment met bijpassende hapjes zoals Ibérico ham.

KOSTEN:

Groep vanaf 8 personen: € 39,50 per persoon

Kleinere groep in overleg